Her er det hjul hele året

Her er det hjul hele året

Felgteknikk Norge opplever kraftig vekst. Da selskapet flyttet inn i nye lokaler i Råde, trengte de et bredt spekter av spesialtilpassede lagerreoler. Løsningen ble et samarbeid med Nordic Racking Group.

Felgteknikk Norge AS jobber med reparasjon av felger til personbiler, og leverer tjenester som lakkering, oppretting og polering av felger. De selger også nye dekk og felger.

– Jeg tok over virksomheten i 2013. Da var det bare jeg som var ansatt. Siden den gang har vi vokst og vokst og vokst, sier Scott Burns-Thomsen.

Han er gründer og daglig leder i selskapet, som har måttet flytte for å utvide bedriften hele tre ganger de syv siste årene.

Men nå blir det lenge til neste gang. Nylig flyttet Felgteknikk inn i Europas mest moderne anlegg for felgreparasjon. Hovedkvarteret i Råde i Østfold kostet 20 millioner kroner å bygge, og er på 1250 kvadratmeter.

Bygget har en kapasitet på reparasjon av 15.000 felger i året. De neste fem årene skal antallet ansatte øke fra åtte til 24 årsverk, og gründeren ser få skyer på himmelen for bedriften.

– Vi har planer om å vokse enda mer de neste årene. Drift og lokasjon er bygget for produksjonsnivået vi skal ligge på i 2025, forteller Burns-Thomsen.

Felgteknikk Norge har flyttet inn i et helt nytt bygg i Råde. Foto: Henrik Oulie

Trengte skreddersydde løsninger til lageret

Men vekst fører også til utfordringer for lageret. Felgteknikk driver veldig spesialisert, og trenger derfor lagerreoler og løsninger som er skreddersydd for formålet. Selskapet tok kontakt med flere leverandører da lageret skulle innredes.

–  Jeg ønsket ikke mange forskjellige leverandører. Nordic Racking Group var de eneste som kunne levere alt. De stilte også med personlig rådgiver som leverte skreddersydde produkter og gode priser. Dermed var valget enkelt for vår del, forteller Burns-Thomsen.

Han ønsket dekkreoler av kraftig type og småvarereoler til lagring av mindre varer. Selskapet hadde også behov for rullebånd for å transportere felger rundt omkring i lokalet.

– Vi fikk rask levering på tidspunktene vi avtalte. Alle løsninger ble også montert av Nordic Racking Group. For oss gikk samarbeidet veldig smidig, forteller Burns-Thomsen.

Rådgiver reolsystemer, Mats Danielsen i Nordic Racking Group

Rådgiver reolsystemer, Mats Danielsen i Nordic Racking Group

Hjelper også små og mellomstore bedrifter

Det er Mats Danielsen som er Felgteknikks faste kunderådgiver. Han forteller at mange bedrifter på Felgteknikks størrelse tror de er for små for et selskap som Nordic Racking Group. De ender derfor opp med å kjøpe dårlige løsninger fra kataloger eller nettbutikker uten lokal tilstedeværelse.

– Små og mellomstore bedrifter blir ofte overrasket over at vi kan hjelpe dem like godt som større bedrifter. Vi tilbyr alltid gratis befaring for å kartlegge bedriftens behov, slik at vi kan tilby riktige reolløsninger også for de mindre bedriftene. Det er ingen kunder som er for små for oss, sier Danielsen.

Burns-Thomsen forteller at han hele tiden har fått god oppfølging av Nordic Racking Group.

– Samarbeidet har gått knirkefritt. Mats er veldig serviceinnstilt, og finner frem til gode løsninger for oss. Det er alfa og omega for en bedrift som vår at en leverandør stiller opp på kort varsel og leverer produktene når vi trenger dem.

– Nordic Racking Group kan levere på alle punktene, og det er derfor de er en attraktiv samarbeidspartner for oss også fremover, avslutter Scott Burns-Thomsen.

Det nye bygget er på 1250 kvadratmeter og den store takhøyden gir god oversikt. Foto: Henrik Oulie

Komplett verkstedinnredning: Vi har innredning til alle verksted- og lagermiljø. Foto: Henrik Oulie

Rullebånd: Nordic Racking Group har et stort utvalg av udrevne og drevne rullebaner for interntransport. Foto: Henrik Oulie

Share